Ricardo Inge Thuiszorg en Begeleiding
  • R.I.T.B.
  • Diensten
    • Persoonlijke verzorging
    • Verpleging
    • Begeleiding individueel
    • Huishoudelijke hulp
    • Palliatieve Zorg
  • Zorgaanvraag
  • In- en uitsluitingscriteria
  • ISO Certificaat
  • Gedragscode
  • Privacyverklaring
  • Klacht
  • MIC Meldingen
  • CliĆ«nt onderzoek
  • Intranet
  • Algemene Voorwaarden

Waarover kunt u klagen?

U kunt klagen over van alles. Over praktische zaken en over organisatorische zaken. Bijvoorbeeld als u vindt dat er te weinig hulp is bij het aankleden. Of over de kwaliteit van onze dienstverlening.

Onze medewerkers zijn goed opgeleid, worden regelmatig bijgeschoold
en krijgen begeleiding van hun leidinggevende. Ze werken volgens
allerlei regels en protocollen. Toch gaat er wel eens iets mis in de zorgverlening.

Is dat bij u het geval? Blijf er niet mee rondlopen, maar praat
er over met de betreffende verzorgende of de leidinggevende. Want elk
signaal, elke klacht is waardevol. Het biedt ons de kans om zaken te
veranderen, te verbeteren. Als we niets horen, kunnen we ook niets doen!

U hoeft niet bang te zijn dat u geen zorg meer krijgt of dat de
medewerkers niet meer aardig tegen u zijn. Wij zien klagen niet
als mopperen of als ruzie zoeken. Wij stellen het juist op prijs dat
u durft te zeggen wat u vindt. 
​

Eerst praten

Wij adviseren u om allereerst te gaan praten met de medewerker over wie u niet tevreden bent. Een rustig gesprek lost meestal al veel op, zo is onze ervaring. Biedt dat gesprek geen goede oplossing, vraag dan of de leidinggevende bij u langs wil komen en leg de kwestie aan hem of haar voor.

​

… dan klagen

Is de kwestie na gesprekken met de medewerker en de leidinggevende of de directeur nog niet opgelost? Dan kunt u een stapje verder gaan en een klacht indienen bij de klachtencommissie van Solopartners. Wij zijn hierbij aangesloten onder nummer 108251.

Klachtenfunctionaris
WAT IS EEN KLACHTENFUNCTIONARIS


Als wij beiden na een gesprek er niet uitkomen, dan is de klachtenfunctionaris de volgende stap. Deze is onafhankelijk en probeert samen met u middels bemiddeling tot een oplossing te komen. Stichting Klachtenregeling.nl beschikt over een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Ook als u het gesprek met uw zorgverlener om de een of andere reden niet wilt aangaan, kunt u contact opnemen met de klachtenfunctionaris.

Waarover kunt u klagen?
Als een zorgverlener in het kader van diens zorgverlening zich niet zorgvuldig gedraagt of als een zorgverlener weigert om iemand als vertegenwoordiger te beschouwen van een cliënt.

Door wie kan geklaagd worden?
Er kan geklaagd worden door de cliënt, maar ook door de vertegenwoordiger van de cliënt, of een nabestaande van de cliënt.

Hoe kunt u klagen?
De klacht moet schriftelijk ingediend worden. Is de zorgaanbieder aangesloten bij Klachtenregeling.nl, dan hebben we op deze website diverse plekken waar een klacht ingediend kan worden. Waaronder onderaan dit bericht.

Wat is een klachtenfunctionaris
Een klachtenfunctionaris is onafhankelijk en neemt uw klacht serieus. Zijn doel is het  bespreekbaar maken van klachten (of onvrede) en bemiddelen bij conflicten. Ook kunt bij hem/haar  terecht met uw verhaal. Tevens kan er voor gezorgd worden dat u een excuus krijgt van uw zorgverlener. Maar ook het wijzigen van de procedure die bij u tot uw klacht heeft geleid kan tot de resultaten behoren.

Buiten het aanhoren van uw klacht kan deze functionaris ook een bemiddelingsgesprek tussen u en de betreffende zorgverlener regelen. Maar hij/zij kan u ook adviseren bij de te nemen vervolgstappen.

Elke zorgverlener is volgens de wet Wkkgz verplicht zich aan te sluiten bij een geschilleninstantie en de beschikking te hebben over een klachten functionaris.

Zijn er kosten aan verbonden?
Nee, de tijd die een klachtenfunctionaris aan u besteedt is voor u gratis. De kosten worden gedragen door het lidmaatschap van de zorgverlener bij de Stichting Klachtenregeling.nl.

Houdt u er dus wel rekening mee dat u alleen gebruik kunt maken van onze klachtenfunctionaris als de desbetreffende zorgverlener bij ons een lidmaatschap heeft.  Vraag uw zorgverlener er naar.

Verder moet u er rekening mee houden als u eigen juridische raadspersonen of deskundigen heeft ingeschakeld, deze kosten voor uw rekening zijn.

Kunt u de klacht intrekken?
Ja, tijdens de procedure kunt u de klacht intrekken. De klachtenfunctionaris zal zijn werkzaamheden omtrent uw klacht dan staken. U moet de klacht schriftelijk intrekken.

Wat u verder nog moet weten
De klachtenfunctionaris is op werkdagen gedurende kantooruren via mail en telefonisch beschikbaar voor klachten.

In geval van spoed neemt de klachtenfunctionaris direct na ontvangt van de klacht een voorlopige beslissing. Deze beslissing deelt hij mee aan de zorgverlener en de klager.

Klachtencommissie

Ricardo Inge Thuiszorg en Begeleiding is aangesloten bij Solopartners. 

Een klacht over een zorgaanbieder aangesloten bij Solopartners wordt ingediend:
  • Via www.solopartners.nl. u vult het formulier klacht indienen in
  • Contact via de e-mail info@solopartners.nl
  • Schriftelijk, door de klacht te sturen naar Ridderhof 67, 5341 HS Oss
​

Spelregels voor de klachtenprocedure

Na het indienen van een klacht wordt de procedure gestart:
  1. Ontvangst klacht
  2. Eerste beoordeling klacht door “Solopartners”
  3. De klacht wordt geregistreerd en in behandeling genomen
  4. De klager ontvangt een ontvangstbevestiging van de klacht
  5. Binnen vijf werkdagen wordt er telefonisch of per e-mail contact opgenomen met de klager
  6. Afhankelijk van de complexiteit en de wens van de klager kiest Solopartners voor bemiddeling of directe voordracht voor de commissie
  7. Indien de klager wenst dat de klacht voorgedragen wordt voor de klachtencommissie wordt dat verzoek ingewilligd.
  8. Bij de keuze voor bemiddeling wordt de Zorgverlener op de hoogte gebracht van de klacht en krijgt hij/ zij de mogelijkheid zijn/haar kant van het verhaal te doen. Er wordt gezocht naar een passende oplossing
  9. De klager wordt op de hoogte gebracht van de resultaten van het gesprek met de zorgverlener.
  10. Als de klager tevreden is met het resultaat is de klacht afgehandeld.
  11. Als bemiddeling niet leidt tot de afhandeling van de klacht wordt de klacht behandeld door de klachtencommissie. Daarbij geldt het Klachtenreglement Solopartners.
  12. De klachtencommissie geeft een oordeel over de (on)gegrondheid van de klacht, maar onthoudt zich van een oordeel over juridische aansprakelijkheid en/of schadevergoeding.
  13. Na hoor en wederhoor geeft de klachtencommissie het oordeel en eventueel aanbevelingen aan de zorgverlener.
  14. De klacht is afgehandeld.

Binnen zes weken moet de klacht zijn afgehandeld. De klacht wordt met het proces tot oplossing gerapporteerd, geanonimiseerd in een jaarverslag gepubliceerd en ingediend bij de IGZ. De privacy van zowel de klager als de aangeklaagde wordt gewaarborgd.

Bedrijfs info

Ricardo Inge Thuiszorg en Begeleiding                                                                                                                  WTZi toelating: CIBG / TZi 29011.1
KvK 70743770                                                                                                                                                             AGB Code: 75753608

Hullenbergweg 413
1101CS Amsterdam Zuid-Oost                                                                                                                                 Wij staan ook op Zorgkaart Nederland


Contact:
​Info@ricardoinge.nl
Telefoon 085-0043673